Två stormakter kommer göra upp om VM-guldet. 

Efter gårdagens två semifinaler står det klart vilka två lag som tagit sig vidare till VM-final och det kommer bli ett riktigt maktmöte. I den första semin bjöds det inte direkt på något glimrande spel mellan Finland och USA, istället för många mål och underhållning blev det ganska avvaktande och – stundtals tråkigt.

På pappret var USA favorit inför mötet och tillslut kunde man luckra upp den finska defensiven, först genom Alex Carpenter en bit in i andra perioden och när fixstjärnan Kendall Coyne Schofield satte 3-0 med ungefär tre minuter kvar av matchen var guldbiljetten säkrad.

Värdnationen till final

Att USA är i final är ingen större skräll och det är inte heller någon överraskning att det blir Kanada som kommer stå för motståndet. Grannen i norr hade inga större problem att besegra Schweiz i sin semifinal, det blev tillslut seger med 4-0, och nu är siktet inställt på att försöka visa att man är nummer ett. Något som blivit starka ifrågasatt med tanke på att värdnationen föll i OS-finalen för tre år sedan och att USA faktiskt vunnit sex raka VM-guld. För att hitta Kanadas senaste triumf får vi gå tillbaka till 2014 då just USA besegrades i OS-finalen. Det senaste guldet i VM-sammanhang kom 2012, även den gången med USA som motståndare i finalen.

Det som kan tala för Kanada inför mötet är att man har turneringens just nu hetaste spelare i form av Melodie Daoust, forwarden stod för dubbla fullträffar i semifinalen och hittills har hon gjort imponerande tolv poäng. Det är överlägset bäst i turneringen. Det är inget snack om att Kanadas styrka ligger i det offensiva spelet, medan USA är mer allround och har en möjlig matchvinnare i målvakten Nicole Hensley som varit väldigt bra i de matcher hon spelat.

VM-finalen spelas natten till onsdag, med start 01:30, och sänds på SVT1/SVT Play. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här