Damkronorna är fortsatt obesegrade i VM.

Efter att ha fått kämpa för att besegra Tyskland stod Ungern för motståndet i måndagskvällens match och det var en utmaning som kändes överkomlig för Damkronorna. Laget inledde också matchen på ett lovande sätt när Mira Jungåker kunde sätta ledningspucken efter fyra minuters spel men det här skulle visa sig bli en långt ifrån lätt uppgift. Med några minuter kvar av perioden kunde Ungern kvittera genom Emma Kreisz vilket förmodligen skapade en del stress hos de svenska spelarna. Det här var trots allt en match man var stor favorit att vinna utan några större bekymmer.

I andra perioden kunde Damkronorna återta ledningen genom Linnea Johansson som styrde in pucken och segern såg ut att komma allt närmare men en bit in i tredje akten kom en ny ungersk kvittering. Sverige hade många chanser att göra fler mål men Ungern bjöd på ett bra motstånd och vann faktiskt skottstatistiken – något få hade tippat på förhand.

Högdramatiskt avgörande

Efter att Ungern ordnat en kvittering i tredje perioden väntade en förlängning som visade sig bli resultatlös vilket tvingade fram ett nytt straffavgörande. Mot Tyskland gjorde Damkronorna processen kort men den här gången skulle det ta betydligt längre tid, först i den åttonde omgången kunde Hanna Olsson göra det första målet vilket säkrade en tredje rak seger.

Sverige – Ungern: 3-2 (1-1,0-1,1-0,0-0,0-1)
1-0, Mira Jungåker (Lundin)
1-1, Emma Kreisz (Gasparics)
2-1, Linnea Johansson (Nylén Persson, Jungåker)
2-2, Franciska Kiss-Simon (Huszak, Mayer)
3-2, Hanna Olsson (GWS)
Skott: 39-42
Utvisningsminuter: 15-4
Publik: 345 (Iscenter Nord)

Vinsten gör att Sverige fortsatt har chansen att vinna Grupp B men då krävs ett bra resultat i morgondagens möte mot ett formstarkt Tjeckien som vann dagens match mot Tyskland med hela 6-0.