NHL tycks se en lösning för att få med världens bästa spelare i de olympiska spelen. 

Det har inte undgått någon att det varit en ganska frostig stämning mellan det internationella ishockeyförbundet, den olympiska kommittén och NHL de senaste åren. Efter OS i Sochi 2014 beslutades att inga NHL-spelare skulle vara med i sammanhanget igen. Sagt och gjort, i Sydkorea fyra år senare var stjärnorna som bortblåsta och ett Ryssland fyllt till bredden med rutinerade spelare som återvänt till KHL kunde leka hem guldet.

Covid – festdödaren

Ett par år senare öppnades det dock för att NHL åter skulle släppa spelare till OS, allt fler spelare gick öppet ut och berättade om sitt missnöje ett inte få vara med i ett så pass historiskt sammanhang – något som tillslut fick ligan att ändra sig. I OS i Kina skulle världens främsta åter vara med. Sedan kom Coronaviruset och efter många spekulationer stängdes åter dörren.

En lösning på problemet?

Nu tycks det dock finnas en lösning som på sikt kan göra att NHL öppnar upp sig för OS igen. Det är NHL-kommissionären Gary Bettman som lagt fram förslaget att flytta hockeyturneringen till de olympiska spelen som äger rum på sommaren, vilket skulle göra det smidigare för NHL-klubbarna att släppa iväg sina spelare. Bettman lägger fram resonemanget om att det är planeringen som är nyckeln och att hockey på sommaren skulle kunna liknas vid basketen som också äger rum på sommarspelen, trots att NBA-säsongen är samtidigt som NHL:s dito.

NHL-bossens förslag har väckt stor uppmärksamhet där en hel del är positiva, men där många fortfarande tycker att man borde hitta en lösning så att NHL-spelarna kan vara med i de vanliga vinterspelen. Noterbart är att hockeyn faktiskt spelades under sommar-OS i Antwerpen 1920, men fyra år senare flyttades det när vinterspelen gjorde sitt inträde.

Skulle du vilja se hockeyn på sommar-OS?

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här