Tre Kronor får en drömförstärkning till Ishockey-VM. 

Den senaste veckan har lagbygget inför VM i Tjeckien inletts och flertalet stjärnor från NHL har gett klartecken att de kan förstärka Tre Kronor till mästerskapet men det finns fortfarande platser att fylla. Under gårdagen släpptes nyheten att Alexander Holtz får chansen att visa upp sig i Euro Hockey Tour och nu står det även klart att Tre Kronor får in en spelare som går direkt in i VM-truppen. Det är ingen mindre än stjärnforwarden Lucas Raymond som är klar för spel.

– Ville bara meddela att jag kommer ansluta till Tre Kronor och spela VM nere i Tjeckien, det ska bli enormt roligt att få dra på sig Tre Kronor tröjan och jag är grymt laddad. Hoppas vi ses nere i Tjeckien, säger Raymond i en videohälsning på Tre Kronors sociala medier.

Bästa säsongen i karriären

Trots att Raymond bara är 22 år gammal har han hunnit med en hel del sedan debuten i Frölunda för några år sedan. 2019 blev det guld i U18-VM där göteborgaren stod för åtta poäng på sju matcher, sedan blev det dubbla juniorvärldsmästerskap innan flytten över till Detroit där han spenderat de tre senaste åren och där den här säsongen varit hans främsta hittills i karriären. Trots att den klassiska klubben är på uppåtgående efter flera tunga år så lyckades man inte ta sig vidare till slutspelet men Raymond lyckades ändå samla ihop 72 poäng under grundserien och han stod dessutom första gången för mer än 30 mål under en säsong.

Årets VM blir stjärnforwardens andra i ordningen, redan förra året blev det mästerskapsdebut och den gången stod Raymond för fina insatser och åtta poäng på lika många matcher. Med Detroitspelaren klar för VM har Tre Kronor hela fjorton NHL-spelare i sin trupp.

MER INFÖR VM: NHL-trio klar för VM 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här