Det är äntligen dags att inleda årets VM-turnering. Tre Kronor öppnar turneringen med gruppens på förhand tuffaste motståndare direkt, nämligen USA. Ikväll börjar jakten på medalj för det svenska landslaget.

Höjdpunkten på årets internationella hockeysäsong är äntligen här. Ikväll inleder Tre Kronor sin jakt på VM-guldet i Ostrava, Tjeckien. Förra årets turnering slutade i besvikelse för Tre Kronor, då laget åkte ut i kvartsfinal mot Lettland. Nu är det dags för Sverige att ta revansch i årets turnering.

Det ser på förhand väldigt bra ut för Tre Kronor som har en av turneringens absolut starkaste trupper på pappret. Där sticker backsidan med namn som Erik Karlsson, Rasmus Dahlin och Victor Hedman ut extra mycket. På forwardssidan finns också offensiv stjärnglans i spelare som Lucas Raymond och Adrian Kempe.

Under torsdagskvällen spikade också Tre Kronor sin trupp, vilket innebär att det inte kommer att ansluta några fler NHL-spelare vid eventuella uttåg ur Stanley Cup-slutspelet, rapporterar Hockeysverige.se. Men det finns redan mycket att se fram emot i årets VM-upplaga av Tre Kronor, som kommer sättas på prov direkt i premiären.

Ungt men stjärnspäckat USA 

Tre Kronors premiärmotståndare USA kommer också till Tjeckien med en stark trupp, som präglas av unga stjärnor. Brady Tkachuk, Trevor Zegras och Johnny Gaudreau är några av de mest namnkunniga stjärnorna i truppen. Därtill har USA också stärkts av några av spelarna från det JVM-lag som snuvade Sverige på guldet tidigare i år. Boston College-lagkamraterna Will Smith och Ryan Leonard, samt målvakten Trey Augustine finns med i VM-truppen.

Däremot har USA tappat en av sina tilltänkta ledande spelare i Dylan Larkin, som på grund av en skada har behövt lämna återbud till turneringen, enligt Hockeysverige.se.

USA har också revansch att utkräva från förra årets VM-turnering. Laget förlorade först mot Tyskland i semifinal, och tappade sedan bronsmedaljen till Lettland.

Matchen börjar 20:20 och sänds på TV6 och Viaplay.

Dagens övriga matcher
Schweiz – Norge (16:20)
Slovakien – Tyskland (16:20)
Tjeckien – Finland (20:20)

MER INFÖR VM: Förhandstitt på Grupp B

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här