USA har inlett Junior-VM på ett lovande sätt.

Efter en stabil insats där Norge besegrades med 4-1 var det dags för USA att möta Schweiz och det stod tidigt klart att det här var en match som skulle gå amerikanerna väg. Redan efter knappt en minuts spel tog man ledningen genom Will Smith och sedan rullade det på, sju minuter senare stod det 3-0 och när första perioden var över ledde USA med hela 5-1. Under resterande del av matchen fortsatte USA att producera mängder av chanser vilket resulterade i nya mål och när slutsignalen ljöd stod det 11-3 på resultattavlan. Bland spelarna att lyfta fram finns Jimmy Snuggerud som stod för tre mål redan i första perioden, dessutom gjorde forwarden en assist och Frank Nazar noterades för hela fyra framspelningspoäng.

För Schweiz fanns det inte mycket positivt att ta med sig från matchen, det enda lilla glädjeämnet var att man faktiskt spelade oavgjort (2-2) i tredje perioden men då var matchen sedan länge avgjord.