Det bjöds på mängder av mål när USA rundade av gruppspelet.

USA var på förhand en av de största favoriterna till att gå hela vägen i Junior-VM och hittills finns det ingenting som gör att förväntningarna minskat. Redan i premiären visade man klass i mötet mot Norge och sedan krossade man Schweiz med hela 11-3. Mötet mot Tjeckien blev ett drama där det krävdes straffar innan amerikanerna vann men gruppavslutningen mot Slovakien fick ett avgörande betydligt tidigare.

Slovakien höll jämna steg ungefär halva matchen och när Filip Mesar reducerade till 3-2 tändes hoppet om en skräll men sedan fick USA in två mål innan den andra perioden var över och under de avslutande tjugo minuterna gjorde man ytterligare fem mål. Segersiffrorna skrevs därmed till hela 10-2 och USA går igenom gruppspelet med idel segrar och en målskillnad på imponerande 29-9. I dagens match stod Rutger McGroarty för tre mål samtidigt som Lane Hutson spelade fram till lika många mål och stjärnan Cutter Gauthier var även han iblandad i tre av lagets mål.

Noterbart var att Slovakien faktiskt sköt hela 40 skott men att man samtidigt var försvagade efter att både forwarden Alex Ciernik samt målvakten Adam Gajan missat matchen på grund av sjukdom.