Kanada är ett steg närmare ett försvarat guld.

De regerande mästarna Kanada klev in i kvartsfinalen mot Slovakien som stora favoriter och man fick en bra start på matchen, redan efter fyra minuters spel kunde Pierre Luc Dubois sätta 2-0 vilket satte laget i en fin sits inför fortsättningen av matchen. Slovakien skulle dock snabbt skapa ett läge att reducera där Peter Cehlarik höll sig på rätt plats vid rätt tidpunkt vilket gjorde att man fortfarande kunde hoppas på en skräll.

I andra perioden utökade Kanada till 3-1 genom Nick Paul men det var sedan i den tredje perioden som man verkligen kunde koppla ett grepp om matchen, detta genom två snabba mål vilket i praktiken säkrade segern. Slovakien skapade lite spänning genom Milos Kelemens reducering och när Peter Cehlarik satte 3-5 med tre minuter kvar att spela höjdes temperaturen på läktaren. Det här var dock en match som till stor del tillhörde Kanada och med knappt en minut kvar att spela kunde Nick Paul spika slutresultatet till 6-3 i tom bur. Kanada är därmed klart för semifinal och ett stort steg närmare att kunna försvara sitt VM-guld från ifjol. Nedan följer highlights från matchen.

Publik: 17275 (02 Arena, Prag)

I den andra av eftermiddagens kvartsfinaler inledde Schweiz väldigt bra med två snabba mål vilket i stort sett säkrade segern, Tyskland fick visserligen in en reducering i andra perioden men hade svårt att skapa chanser att kvittera – istället kunde Christoph Bertschy spika slutresultatet till 3-1 i tom bur med sitt andra mål i matchen. Under kvällen spelar Tre Kronor mot Finland och det bjuds även på ett möte mellan värdnationen Tjeckien och USA.

MER OM VM: Inför Tre Kronors kvartsfinal mot Finland

Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.