Nu står det klart att Mikael Haglund blir ny JVM-chef inför för det stundande mästerskapet i Göteborg. JVM 2022 kommer nämligen att hållas på hemmaplan i Göteborg.

Det var under våren 2019 som Ishockeyförbundets styrelse fattade beslut om att inleda slutförhandlingar med staden Göteborg om att hålla i JVM 2022. Det är få evenmang som engagerar lika mycket som ett Junior-VM, vilket vi fick bekräftat senaste gången det hölls i Malmö 2014. Nu står det alltså klart att Mikael Haglund blir JVM-chef för mästerskapet.

– Det känns såklart jättebra och roligt att få jobba med mästerskapet på heltid. Jag kommer att vara anställd under Tommy Boustedt och ansvarig för allt som rör sporten och organisationen på plats i Göteborg. Det blir ett tätt samarbete med Göteborg & Co, Got Event, Frölunda och såklart Göteborgs Ishockeyförbund med alla föreningar i området. Närheten till två stora arenor och närheten till hotell bjuder också på bra förutsättningar för ett riktigt bra mästerskap i Göteborg, säger Mikael Haglund till Svenska Ishockeyförbundet.

– Vi är glada att Mikael accepterat erbjudandet att bli ansvarig för JVM i Göteborg 2022. I sin roll som JVM-general i Malmö 2014 ledde Mikael arbetet på ett berömvärt sätt. Hans erfarenhet från den turneringen och andra turneringar han ansvarat för, till exempel Dam-VM och TV-pucken – blir mycket viktigt med tanke på det publika och mediala intresse som ett JVM för med sig, säger Tommy Boustedt, Generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Jesper är sportskribent här på vmishockey.se och har flera års erfarenhet från ishockey. Hans uppgift är att bevaka världsmästerskapet i ishockey på plats och skriva om händelser inför och under ishockey-VM 2022. Kontakt: jribacka @ bettercollective.com Telefonnummer: +46764155221 Adress: Holländargatan 27, 113 59 Stockholm, Sverige

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här