En av Sveriges mest rutinerade spelare i NHL byter klubb. 

Sommaren är här och med den även en intensiv period på året då klubbar jobbar hårt med att bygga sina trupper inför den kommande säsongen. Hemma i SHL har det hänt en hel del den senaste tiden och borta i Nordamerika har diverse General Managers också börjat bli aktiva. Inte minst i New Jersey som under gårdagen presenterade Jacob Markström som sin senaste förstärkning. Svensken återvänder därmed till den arenan han gjorde sin NHL-debut för tretton år sedan.

– Det kanske finns en mening med det här, att jag sätter på mig tröjan där jag startade min karriär i NHL. Jag minns allt, jag blev upplockad strax innan matchen och det var Brodeur på andra sidan isen. Att ha honom där gjorde att man fick gåshud bara av att tänka på det, sa Markström i ett zoommöte med pressen.

Flytten till New Jersey innebär att Markström är klar för sin fjärde klubb i NHL, efter knappt fyra säsonger i Florida gick flyttlasset vidare till Vancouver där han spenderade sex år innan Calgary värvade honom sommaren 2020. 34-åringen från Gävle är den svenska aktiva målvakt som gjort flest matcher i ligan och mycket talar för att han gör sin 500:e match under den kommande säsongen.

Fler nyheter i väst – en stor affär

I samband med att Markström presenterades av New Jersey stod det även klart att Calgary får klubbens förstaval i nästa års draft, samt tar över kontraktet för Kevin Bahl som noterades för elva poäng på 82 matcher den gångna säsongen och som var med och vann JVM-guld med Kanada 2020.

Den största affären de senaste dagarna är ett omtalat byte mellan två klubbar från vardera sida av USA. Det är Washington i öst som värvar in forwarden Pierre-Luc Dubois från Los Angeles Kings, en meriterad spelare som nyligen kommer från spel i VM där han noterades för nio poäng på tio matcher och som gjort imponerande 342 poäng på 516 grundseriematcher i NHL. I utbyte får Kings ett minst lika tungt namn i form av Darcy Kuemper som spelat tretton säsonger i NHL och som hade stor del i att Colorado vann Stanley Cup 2022. 34-åringen har dessutom vunnit ett VM-guld med Kanada 2021, detta efter att ha varit förstemålvakt och spelat i åtta av matcherna.

MER OM NHL: Framtiden oviss för svenske stjärnan 

 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.