Allt fler lag tvingas inse att de missar NHL-slutspelet. 

Grundserien rullar vidare på andra sidan Atlanten och därmed blir även slutspelet allt mer aktuellt. Flera lag har redan konstaterat att de inte har det som krävs för att få spela vidare efter grundserien och nu kan även New York Rangers börja blicka fram emot nästa säsong.

Den östra divisionen är en av de jämnaste men nattens förlust mot Washington missar slutspelet för tredje gången på de fyra senaste säsongerna. Drömmen om slutspel levde dock i allra högsta grad när Kaapo Kakko gav Rangers ledningen med 3-2 en bit in i andra perioden. Efter den finska talangen var det desvärre slut på det roliga, Capitals avslutade matchen på ett imponerande sätt och vann tillslut med 3-6 efter att ha gjort tre mål i tredje perioden.

I Rangers trupp finns det mängder av spelare som därmed blir aktuella för VM, inte minst en svensk. Mika Zibanejad har representerat Sverige en hel del de senaste åren, bland annat våren 2018 då han stod för sex mål när det blev VM-guld. Forwarden har dessutom hjälpt juniorkronorna till VM-guld men då får vi gå tillbaka till säsongen 11/12. Det är högst oklart om Zibanejad känner sig motiverad att ansluta till Tre Kronor för att runda av säsongen med ett par veckor i Lettland, men med sina 22 mål och totalt 48 poäng lär han finnas med i förbundskapten Garpenlövs tankar.

TRE ANDRA VM-AKTUELLA SPELARE I NEW YORK RANGERS
Artemi Panarin (Ryssland)
Den ryska björnen kommer åka till VM med en stark trupp även utan NHL-spelare men det är ingen högoddsare att förbundsledningen väljer att ändå ringa till det stora äpplet för att fråga om Panarin, som gjort 58 poäng den här säsongen, vill vara med och spela hem ett guld.
Chris Kreider (USA)
Är något av en doldis för oss svenska hockeyälskare men under de senaste åren har Kreider fått en allt större roll i Rangers. Har gjort bra ifrån sig den här säsongen och borde vara aktuell för VM med tanke på att han har varit med i fyra tidigare mästerskap.
Filip Chytil (Tjeckien)
Tjeckerna förväntas åka till VM med ett ganska anonymt lag och då skulle det inte skada att få med sig Chytil. Forwarden har tagit stora steg framåt i vinter och har trots sin ålder (21) redan varit med i två VM-turneringar.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här