Den ryska invasionen fortsätter att få konsekvenser för landets idrottare. 

De senaste veckorna har allt fler sportsliga sanktioner satts in för att försöka sätta press på Ryssland och få slut på den våldsamma invasionen i Ukraina, tidigare har man bland annat tagit ifrån landet finalen i Champions League och sedan en tid tillbaka vet vi även att det ryska herrlandslaget i ishockey inte kommer vara med i Beijer Hockey Games. Dessutom ska de inte få vara med i vårens VM-turnering som är tänkt att spelas i Finland.

Det är inte bara herrarnas hockeyspelare som påverkas av förbundet, även damlaget kommer förbjudas att vara med i VM och det är något som i sin tur kan påverka andra länder.

Öppnar för Damkronorna

Att det ryska damlandslaget, som slutade fyra senast det spelades ett VM, gör att en tom plats behöver fyllas. Ett alternativ tycks vara att flytta upp Sverige, som egentligen ska spela i B-divisionen.

– Den diskussionen förs just nu. Ser man till världsrankingen och OS ska Sverige ta den platsen, säger svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark till Expressen.

För damerna väntar VM i Danmark under senfommaren med Herning och Fredrikshamn som spelplatser men i väntan på ett beslut kring Rysslands ersättare får Damkronorna sikta in sig på B-VM i Frankrike som äger rum redan i nästa månad.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här