Det har bjudits på flera intressanta matcher i OS under dagen.

Tre Kronor har spelledigt i väntan på morgondagens gruppfinal mot Finland men flertalet andra lag har varit i farten och man kan lugnt säga att det bjudits på både dramatik och en hel del fina mål.

Favoritens seger i prestigemötet

Inför OS har mångas blickar vänts mot USA och laget fick en riktig drömstart på OS när Kina besegrades med hela 8-0 i premiären. Värdlandet bjöd inte på något vidare motstånd men i dagens möte mot rivalen Kanada behövde laget spänna bågen på ett helt annat sätt. Kanada inledde piggt och tog tidigt ledningen genom Mat Robinson men USA lyckades få till en snabb kvittering och senare ytterligare två mål som satte laget i en fin sits. I mitten av andra perioden reducerade Kanada men USA kunde hålla undan och några minuter in i tredje perioden kunde Kenny Agostino spika slutresultatet till 4-2 vilket innebär att laget inlett OS med dubbla segrar. Segrar som gör att förväntningarna ökar inför fortsättningen av turneringen.

Mästarens fall

Det ryska laget åkte till Peking som regerande mästare och med siktet inställt på att försvara sin titel från 2018 men idag fick man verkligen bekänna färg. Det blev nämligen en minst sagt svängig match mot Tjeckien där man låg under med 2-4 en bit in i tredje perioden, men sedan bjöd båda lagens målvakter på riktiga bjudningar och matchen fick tillslut avgöras i förlängningen där Tjeckiens Libor Sulak kunde sätta 4-5 och säkra två viktiga poäng.

Trots förlusten behöver det ryska laget inte deppa, man är redan klara för kvartsfinal efter att ha vunnit de två tidigare matcherna under gruppspelet. Noterbart från den här matchen är att Tjeckien visade sin styrka i powerplay, inte mindre än tre mål kom i den spelformen och man skickade på så vis ut en varningssignal till de kommande motståndarna som väntar.

Dansk dynamit

Inför OS var förväntningarna relativt låga på Danmark men efter gruppspelet ser det helt annorlunda ut. Redan i premiären lyckades laget överraska genom att besegra Tjeckien och sedan blev det visserligen förlust mot Ryssland men insatsen lovade gott. För att ta sig vidare från gruppspelet krävdes en nytt bra genomförande i avslutningen mot Schweiz och det var precis vad man lyckades med, det blev nämligen seger med 5-3 efter att veteranen Frederik Storm gjort två av lagets mål. Vinsten gör att Danmark slutar tvåa i grupp B vilket innebär avancemang till nästa runda. En väldigt stor framgång för dansk hockey.