VMishockey har tagit ett snack med en spelare som hoppas få åka till Kina i början av nästa år. 

En säsong är alltid fullspäckad med höjdpunkter, det kan vara alltifrån slutspel till mästerskap. Hockey-VM brukar vara en riktig höjdare men säsongen 21/22 finns det en sak som smäller högre – de olympiska spelen. Många av spelarna på herrsidan förväntas komma från NHL men det finns även några i Europa som hoppas få en biljett till spelen. En av dessa hittar vi i Brynäs.

Inför säsongen tog forwarden Nick Olesen klivet från Hockeyallsvenskan upp till den högsta divisionen och nu hoppas 26-åringen att spel där ska bidra till att han får en plats i Danmarks OS-trupp.

Du är mitt inne i din första “hela” säsong i SHL, hur tycker du att det har gått hittills? 
– Tyvärr så har jag inte fått det att lossna än. Jag tycker mitt spel har varit okej. Jag kommer fortsätta jobba hårt, då är jag säker på att det kommer lossna för både mig och laget.

Inför säsongen bytte du Hockeyallsvenskan och Södertälje mot spel i Brynäs, kan du berätta lite om vad som gjorde att du tog det beslutet? 
– Jag ville spela på så hög nivå som möjligt, och tyckte Brynäs var rätt beslut för mig.

Du har flertalet starka säsonger på allsvensk nivå, känns det inte som du borde fått chansen på en högre nivå tidigare?
– Ja, jo kanske. Samtidigt måste det finnas en klubb på högre nivå som tycker att jag passar in i lagbygget. Nu är jag på högre nivå och ska jobba hårt för att ta nästa steg.

Det gick tungt för Brynäs i vintras, vad tycker du talar för att det ska gå bättre den här säsongen?
– Jag tycker vi har en bra grupp av spelare och ledare, och är säker på att när vi får det att lossna. Spelar tillräckligt bra kommer vi att vara ett bra lag i SHL.

Du är som bekant från Danmark men gjorde din första säsong i Sverige redan för tio år sedan, hur kommer det sig att du tog klivet till Bofors juniorverksamhet?
– Juniorhockeyn i Danmark är på väg uppåt men inte riktigt på nivå med den i Sverige, så jag kände att för att ta steg i min utveckling var det bästa beslutet att flytta till Sverige.

Efter en stark säsong i Södertälje, med ett lyckat lån till Oskarshamn, fick du chansen i VM – hur kändes det att få representera ditt land på den högsta nivån?
– Det är alltid en ära att få representera sitt land, så det kändes så klart jättebra. Det är alltid en stolthet att få dra på sig Danmarkströjan.

Det blev som bekant dansk seger mot Tre Kronor i premiärmatchen, kändes det lite extra skönt att vinna mot just Sverige?
– Jo men det kändes så klart roligt att få slå Sverige i ett VM för första gången. Tyvärr så räckte det inte för att ta oss till kvartsfinal, så det var lite surt.

Tittar man på utvecklingen de senaste åren så verkar dansk hockey vara på väg framåt, har landslaget börjat jobba på något annat sätt eller vad kan vara anledningen till framgångarna?
– Vi har fått in nya ledare som gör det jättebra, och jobbar hårt för att vi som landslag ska ta nästa steg. Vi har lite nya sätt att spela på och det har funkat bra.

VM är alltid speciellt men den här säsongen spelas även OS, hur ser du på dina chanser att få åka med till Kina i början av nästa år?
– Bra fråga, jag kommer att jobba hårt för att få åka med. Sen är det förbundskaptens beslut om det finns en roll i laget för mig. Men jag kommer göra allt jag kan för att bli uttagen.

FEM SNABBA MED NICK OLESEN
Smörgåstårta eller smörrebröd? 
– Smörrebröd.
Falukorv eller Rød pølse?
– Rød pølse, utan tvekan.
Zlatan eller Nicklas Bendtner?
– Måste säga Zlatan, men Bendtner har gjort mycket bra för danska landslaget.
Tivoli eller Gröna Lund?
– Tivoli.
Seger i SHL:s poängliga eller spel i OS? 
– Spel i OS. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här