Allt fler spelare börjar hitta formen inför säsongens höjdpunkt. 

Med november bakom oss kan man lugnt konstatera att de olympiska spelen i Peking kommer allt närmare, både för alla idrottsälskare och atleterna som hoppas få vara med och representera sitt land. Sedan en tid tillbaka står det klart att både Damkronorna och Tre Kronor får åka till Kina och går allt som planerat så kan herrarna använda sig av spelare från NHL. Något som skulle ge guldkant till spelen.

Svenskens målsuccé

Under hösten har ett flertal spelare visat att de vill vara med och slåss om en biljett till OS, vi har tidigare rapporterat att rookien Lucas Raymond kan ligga bra till men att det finns en del frågetecken som behöver rätas ut. Andra spelare kan vara betydligt mer säkra på att få dra på sig landslagströjan, det gäller inte minst Filip Forsberg som verkligen fått upp farten i världens bästa liga.

Under tisdagens match mot Columbus slog forwarden till med att göra hela fyra mål vilket gjorde att hans Nashville kunde vinna matchen och det resulterade även i att 27-åringen kommit upp på 400 poäng i NHL. Insatsen imponerade så pass mycket att klubben bytte namn till “Nashville Forsbergs” på sitt officiella twitterkonto. Forsberg har flera bra säsonger bakom sig men har missat en stor del av hösten, trots det har det hunnit bli femton poäng och med sina tio mål är han bäst av samtliga svenska spelare.

Forsberg är fortfarande relativt ung men har redan hunnit med att göra stora insatser för landslaget, inte minst våren 2018 då han hjälpte Tre Kronor till ett VM-guld. Genombrottet i landslaget kom dock redan tre år tidigare då han stod för åtta mål på lika många matcher i VM. 2016 var Forsberg en del av laget som var med i World Cup men vinterns OS kan bli hans första i sammanhanget. Det återstår att se om han lyckas hålla liv i formen hela vägen till avresan mot Kina.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här