VMishockey har tagit ett snack med en av juniorkronornas nyckelspelare inför JVM. 

Under gårdagen rapporterade vi att juniorkronorna tagit ut sin trupp till årets upplaga av JVM och idag har vi tagit ett litet snack med en av spelarna som förväntas dra ett tungt lass i mästerskapet. Redan förra säsongen fanns det förhoppningar om att William Eklund skulle få en nyckelroll men den gången missade forwarden JVM på grund av att ha drabbats av Covid-19 ungefär tre veckor innan resan till Kanada. Den här gången ser läget däremot ljusare ut och 19-åringen ser fram emot att få vara med och hjälpa juniorlandslaget i jakten på medaljer.

Igår togs du ut i truppen som ska åka till JVM, hur känns det att få vara med i ditt första VM för den äldsta årskullen juniorer? 
– Det känns jättebra såklart, det var lite snöpligt förra året, men kul att få vara med i år.  Ser fram emot det.

Jag antar att det inte kom som någon större överraskning att du blev uttagen, med tanke på din fina inledning på säsongen? 
– Självklart är man alltid lite nervös inför uttagningar för man vet inte hur alla tänker, så de var skönt att jag fick chansen.

Förra säsongen fick du inte bara ett genombrott i Djurgården utan det blev även debut i Tre Kronor, hur kändes det att få dra på sig landslagströjan så pass tidigt in i din karriär?
– Att dra på sig sitt lands tröja är alltid en speciell känsla då talar jag nog för alla, så det var enormt stort för mig att få debutera där.

Sommarens NHL-draft blev annorlunda på grund av Corona, hur minns du tillbaka på tillfället då San José valde dig?
– Det var självklart jättestort, att få sitt namn uppkallat är en barndomsdröm såklart. Det kommer jag aldrig att glömma.

Efter flera fina insatser i NHL under hösten var det en hel del som blev förvånade att du återvände till Djurgården, hur ser du själv på det?
– Det kändes bra i San José, jag tycker dom gav mig alla möjliga chanser och jag försökte göra så bra jag kunde, vilket jag kände att jag gjorde. Så jag var lite besviken där och då, men det var något jag fick göra om till tändvätska istället.

Det återstår fortfarande en spelare som ska ta plats i truppen, men vad tror du om Sveriges chanser i JVM?
– Jag tror våra chanser handlar mycket om hur snabbt vi kan få ihop gruppen, och lyckas man med det kan man gå riktigt långt, så de är det vi siktar på.

FAKTA: William Eklund 
Ålder: 19 år
Längd/Vikt: 178cm/82kg
Position: forward
Moderklubb: Haninge HF
Statistik den här säsongen: 9 matcher, 4 poäng (0+4), San José Sharks
8 matcher, 5 poäng (0+5), Djurgården
Meriter: 4 A-landskamper, 9 NHL-matcher

Hur tror du det går för juniorkronorna i JVM? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här