I eftermiddag går Tre Kronor för att förlänga sin segersvit. 

Efter en minst intensiv start på VM är det dags för Tre Kronors fjärde gruppspelsmatch och den här gången står Kazakstan för motståndet. Det svenska laget kommer till matchen med tre raka segrar i bagaget där den senaste kom under måndagskvällen då Tyskland besegrades med 6-1 i en match där Samuel Ersson fick chansen att spela sin första match i årets VM.

Är NHL-svenskan med i matchen?

Med ett par dagar utan match har de svenska spelarna fått mer tid till egna aktiviteter men under onsdagen samlades man åter för att träna och då stod det klart att Victor Olofsson inte var i speldugligt skick. Enligt förbundskaptenen Sam Hallam rör det sig om en lättare förkylning och det är ännu oklart om NHL-stjärnan kan vara med i kvällens match, vilket öppnar för att Marcus Sörensen kan komma att få chansen och det kan även göra att Felix Unger Sörum får mer speltid. Den lovande forwarden gjorde sin VM-debut mot Tyskland och lovordades bland annat av Victor Hedman.

– Vi pratade om att de unga som kommer upp nu de verkar inte ha några nerver alls, han kom in och gjorde det fantastiskt bra och man kan se varför han är med i den här truppen. Han är fantastiskt skicklig på att hålla i pucken och göra sig öppen och spelbar så att det var kul att se, sa Hedman till Sveriges radio efter matchen.

 

SÅ STÄLLDE TRE KRONOR UPP I SENASTE MATCHEN

Målvakt
Samuel Ersson (Wallstedt)
Förstafemman
Erik Karlsson – Victor Hedman
Lucas Raymond – Joel Eriksson Ek – Adrian Kempe
Andrafemman
Rasmus Dahlin – Jonas Brodin
André Burakovsky – Pontus Holmberg – Marcus Johansson
Tredjefemman
Tim Heed – Marcus Pettersson
Fabian Zetterlund – Isac Lundeström – Victor Olofsson
Fjärdekedjan
Jesper Frödén – Linus Johansson – Carl Grundström
Sjundeback
Lukas Bengtsson
13:e forward
Felix Unger Sörum

 

Sista chansen?

Samtidigt som Tre Kronor kommer till matchen med ett stort självförtroende är Kazakstan medvetna om att man står inför en minst sagt tuff utmaning. Turneringen inleddes visserligen på ett lovande sätt när man besegrade Frankrike men sedan har det gått betydligt tyngre, mot Slovakien föll man med 2-6 och i mötet med Lettland föll man med 0-2 efter en ganska slätstruken insats. Inledningen av gruppspelet gör att Kazakstan får svårt att ta sig vidare till kvartsfinal, för att fortfarande ha en rimlig chans behöver det bli poäng i eftermiddagens match. Annars är vägen till slutspelet väldigt lång och besvärlig.

– Vi måste vara mycket bättre i alla aspekter. Vi måste visa mer fysik och kämparglöd i offensiven och, naturligtvis, sluta göra skolpojksmisstag i egen zon, sa Leonid Metalnikov till IIHF.com efter matchen mot Lettland.

Matchen börjar 16:20 och sänds på TV6 samt Viaplay. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här