Juniorkronorna gör sig redo för ett sista genrep innan säsongens höjdpunkt. 

Snart är årets sista månad här och med den går säsongen in i ett intressant skede, inte minst för damernas juniorlandslag som får chansen att göra de sista förberedelserna inför U18-VM som inleds den 6:e januari i Zug, Schweiz. Mellan 14-16:e december kommer man därför ha ett läger i Tjeckien där spelarna får sina sista chanser att visa upp sig innan VM-truppen tas ut.

– Vi tar med oss många bitar från novemberturneringen i Slovakien, en av dessa är att vi måste bli mer attackerande mot mål. Vi kommer att jobba vidare med vår spelidé, med puckansvar, hög intensitet och snabbt återtag av pucken. Det ska bli spännande att möta Finland och Tjeckien för första gången den här säsongen, och börja processen mot VM genom att bli ett riktigt starka tillsammans, säger förbundskaptenen Andreas Karlsson till förbundets hemsida.

Supertalangerna är tillbaka

När Juniorlandslaget hade sitt senaste läger fick man klara sig utan flertalet duktiga spelare som var iväg med Damkronorna men nu när man åker till Tjeckien kan förbundskapten Karlsson konstatera att två riktigt skickliga talanger är uttagningsbara. Det handlar om forwardsduon Hilda Svensson och Ebba Hedqvist som inlett säsongen lovande och som förmodas bli nyckelspelare i U18-VM.

Hedqvist var med i U18-VM redan förra vintern och fick sedan kröna säsongen med att även debutera i VM på seniorsidan. Numera är 17-åringen en av Modos ledande spelare och hon har inlett säsongen på ett lovande sätt då det bland annat blivit fem mål i SDHL. Precis som Hedqvist var även Svensson med i förra säsongens silverlag och 17-åringen har stora chanser att bli en av U18-VM:s bästa spelare även den här gången.

Sedan världsmästerskapet på hemmaplan i Östersund har supertalangen hunnit med att göra stor succé i senior-VM där det bland annat blev hela elva poäng och under hösten har forwarden visat upp en fin form i klubblaget HV71, där hon får mycket speltid och har en viktig roll i offensiven. Hon stod dessutom för hela sex poäng på Damkronornas senaste läger, så det är inget snack om att potentialen är skyhög hos Svensson.

 

HÄR ÄR TRUPPEN TILL JUNIORKRONORNAS GENREP

Målvakter

Maja Helge – Frölunda
Lia Leiderö Palmlöv – Djurgården

Backar

Rebecka Hollström – Skellefteå
Wilma Georgny – Djurgården
Nellie Svensson – Frölunda
Leia Eriksson – Skellefteå
Elsa Åberg – AIK
Linnea Natt och Dag – Djurgården
Meja Andersson – Troja-Ljungby

Forwards

Ella Hellman – Frölunda
Mira Hallin – Modo
Tilde Utbult – Frölunda
Hilda Svensson – HV 71
Edit Danielsson – Frölunda
Ebba Hedqvist – Modo
Emilia Bergeby Hallbeck – Frölunda
Moa Johannesson – Modo
Stella Sjöberg – Luleå
Emma Rehn – Linköping
Lovisa Engström – Modo
Isabelle Leijonhielm – AIK
Vega Milfors – Linköping

 

JUNIORKRONORNAS SPELSCHEMA UNDER LÄGRET

Torsdag 14:e december
Tjeckien – Sverige (18:15)

Fredag 15:e december
Slovakien – Sverige (15:00)

Lördag 16:e december
Sverige – Finland (11:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här