Det räckte inte hela vägen för det svenska laget i ungdoms-OS.

De senaste dagarna har ungdoms-OS spelats och för svensk del har det inneburit både framgångar och misslyckanden. Det har bland annat gått väldigt bra i skidspåren men även i ishallen där det svenska laget på damsidan bjudit på ett bra spel. Insatserna i gruppspelet innebar bronsmatch mot rivalen Finland under fredagen och väl där bjöds det på en hel del spänning.

Finland inledde matchen på ett bra sätt och kunde ta ledningen genom Jannika Sten efter ungefär fem minuters spel, en ledning man skulle behålla fram till drygt halva matchen då Nellie Svensson kunde kvittera i powerplay. I samma spelform skulle sedan Finland återta ledningen genom Abigail Byskata som var en av deras bästa spelare i matchen.

Svensk upphämtning – förgäves

Efter att Finland tagit ledningen en bit in i tredje perioden hade Sverige pressen på sig och man skapade flera bra chanser, vilket tillslut skulle resultera i en kvittering när Elsa Pallin höll sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Målet innebar 2-2 vilket blev ett resultat som stod sig matchen ut, sedan väntade en mållös förlängning och under straffläggningen var Finland strået vassare.

Sverige får därmed lämna ungdoms-OS med en fjärdeplats, men man stod för en bra insats i bronsmatchen och överlag stod man upp på ett bra sätt.

Finland – Sverige: 3-2 (1-0,0-1,1-1,0-0,1-0)
Utvisningsminuter: 12-12

I finalen mellan Tjeckien och Slovakien blev det seger för tjeckiskorna efter att backen Adéla Fromová varit inblandad i tre av lagets fyra mål. Slovakien hade en bra chans att skapa spänning när man fick spela powerplay i tredje perioden, men istället för en reducering till 2-3 kunde Veronika Hujová spika slutresultatet i till 1-4 i boxplay. Det här är en seger som blir ytterligare ett bevis på att Tjeckien har något väldigt bra på gång när det kommer till ishockey på damsidan. Noterbart är att den slovakiska supertalangen Nela Lopusanova spelade fram till lagets mål i finalen.