Småkronorna fortsätter att vara samla medaljer i U18-VM.

De fem senaste mästerskapen har Småkronorna lyckas ta medalj i U18-VM och den fina sviten håller i sig. Söndagens bronsmatch mot Slovakien blev en tät och jämn historia i två akter där slovakerna stundtals styrde spelet och ställde Love Härenstam på prov, men den svenska målvaktstalangen visade vid flertalet tillfällen att han kan bli en spelare att räkna med under de kommande åren.

Efter två mållösa perioder kom Småkronorna ut på ett inspirerat sätt och i den avslutande perioden visade man sin klass. Efter att ha fått ett mål bortdömt i andra perioden skulle man tillslut få utdelning på sina chanser och halvvägs in i tredje perioden kunde Lucas Pettersson sätta den viktiga ledningspucken. Några minuter senare höll sig Melvin Fernström framme och när Alfons Freij utökade till 3-0 i powerplay var bronsmedaljen i det närmaste säkrad. Knappt en minut senare kunde Victor Eklund spika slutresultatet till 4-0 vilket gör att Småkronorna tar medalj för sjätte VM:et i rad.

Slovakien gör egentligen en bra match och lyckas med det mesta – förutom att göra mål. Härenstam briljerade mellan stolparna och har stor del i att Småkronornas fina svit håller i sig.

Publik: 2501 (Metro Arena)

Klockan 17:00 inleds finalen mellan USA och Kanada och den matchen går att se på SVT play.

Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.