Idag inleds ishockey-VM 2022 i Finland och i en av de första matcherna tar sig förhandsfavoriten USA an Lettland. Vi guidar dig till hur du enklast kan streama USA-Lettland och presenterar även oddsen inför matchen.

 1. Unibet Livestream

  Såhär streamar du VM 2024

  1. Klicka på knappen ovan och skapa ett konto på 1 min hos Unibet.

  2. Sätt in 100 kr med t.ex. Swish eller Trustly.

  3. Klart! Nu kan du börja streama alla VM-matcher. Pengarna du har satt in kan du spela för på valfri match!

  Alla regler och villkor

Streama USA-Lettland gratis

Eftermiddagens match sänds på  TV6 vilket gör att många svenskar kan se matchen. Om du däremot inte har tillgång till en TV så finns också möjligheten att streama matchen på viaplay, antingen via appen eller webben på såväl mobil som surfplatta.

Under Ishockey-VM sänder TV6 och TV10 matcherna men har man inte dessa kanaler finns det andra sätt att följa mästerskapet, det går nämligen att streama matcherna genom antingen Viaplay eller ett spelbolag, där det sistnämnda alternativet är det klart billigaste.

Odds inför matchen

USA går in i mästerskapet som en av de största favoriterna och man är därmed även stor favorit till att vinna premiären mot Lettland, som rent historiskt haft väldigt svårt mot giganten i väst. Förutom experterna sätter även många spelbolag USA som klar favorit.

Oddsen just nu

Betsson
1.58
USA
4.80
Oavgjort
4.90
Lettland
Till Betsson

Odds kan ändras. Oddsen senast uppdaterade kl 22.26 den 12/5.

TV-kanal och tid

Matchen sänds i TV6 och startar kl 15:20 svensk tid. Sändningen börjar redan vid 14:30, för dig som är intresserade av försnacket.

Matchen är dagens första i huvudkanalen TV6, senare ikväll sänds även mötet mellan Finland och Norge på samma kanal.

Aktuellt inför USA-Lettland

USA siktar på att slåss om guldet i ishockey-VM 2022 och man åker till Finland men en stark trupp där merparten är ordinarie i NHL, världens bästa hockeyliga. Bland de förväntade nyckelspelarna hittar vi lagkaptenen Seth Jones, som till vardags är en av Chicagos främsta spelare. Backen kommer från en fin säsong där han noterades för hela 51 poäng i grundserien.

Lettlands trupp är långt ifrån lika stjärnspäckad men man har två spelare från NHL, målvakten Elvis Merzlikins och forwarden Rudolfs Balcers som spelat sig till en ordinarie tröja i San Jose. I laget finns även svenskbekantingen Rihards Marenis som inledde säsongen i Hockeyettan med Kiruna IF för att sedan ta sig vidare till Vita Hästen. Väl där gjorde forwarden succé och efter att ha noterats för 21 mål på 33 matcher värvades han nyligen till Modo.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.