Tre Kronor är fortsatt obesegrade i ishockey-VM.

Efter segern i premiären mot Tyskland stod Österrike för motståndet i Sveriges andra match under VM i Finland och man fick en väldigt bra start, redan efter några minuters spel kunde Pär Lindholm sätta ledningspucken och den skulle faktiskt visa sig bli helt avgörande för hur matchen skulle sluta. Österrike hade svårt att skapa vassa chanser i jakten på en kvittering och istället kunde Tre Kronor glida ifrån sig till en stabil seger efter att Dennis Everberg spikat slutresultatet till 5-0.

I matchen klev flera spelare fram och hade avgörande roller, bland annat talangen Leo Carlsson vars mål i tredje perioden gjorde honom till Sveriges yngsta målskytt någonsin i ett världsmästerskap. Den lovande forwarden har fått förtroendet i förstakedjan tillsammans med Lucas Raymond och Alexander Nylander, som stod för en fin insats en assist mot Österrike. Något som gör att 25-åringen känner sig positiv inför fortsättningen av turneringen.

– Jag tror att alla var lite nervösa den första matchen men vi vann och nu kan vi slappna av och spela vår hockey. När vi spelar vårt bästa så flyttar vi pucken snabbt, vi kommer på puckarna i offensiv zon och skapar chanser utifrån det. Jag ser fram emot att se vad vi kan göra härnäst, säger forwarden till IIHF.com