Tre Kronor fortsätter att rada upp segrar i ishockey-VM.

Kvällens match kanske inte var den på förhand svåraste i gruppspelet men Tre Kronor tog sig an uppgiften med en fokuserad blick och sextio minuter senare hade man säkrat sin femte raka seger. Frankrike stod för en ganska pigg inledning på matchen men Lasse Johansson höll tätt i det svenska målet samtidigt som offensiven var effektiv, redan efter två minuters spel gjorde Pär Lindholm ledningsmålet genom en fin styrning och med halva första perioden spelad kunde Fabian Zetterlund utöka till 2-0. Under de avslutande fyra minuterna kom ytterligare två mål, båda i powerplay, där Zetterlunds 4-0 med sex sekunder kvar i praktiken säkrade segern.

Poängsuccén fortsätter

Under resterande del av matchen kunde Tre Kronor bevaka sin ledning på ett övertygande sätt, mycket tack vare att Frankrike förmodligen kände att underläget var för stort att kunna vända. I tredje perioden var Fabian Zetterlund väldigt nära att fullborda sitt hattrick men målet dömdes bort på grund av att forwarden sparkade in pucken och när slutsignalen ljöd stod det fortsatt 4-0 på resultattavlan. Noterbart förutom Johanssons fina spel i målet och Zetterlunds två mål är att Henrik Tömmernes fortsätter att ösa in poäng. Den rutinerade backen noterades för tre assist vilket gör att han klättrar upp till en delad andraplats i poängligan, detta efter att ha samlat ihop åtta poäng på fem matcher. Åtta assist är för övrigt det mesta en svensk back lyckats göra sedan 2015 då Oliver Ekman-Larsson stod för tio assist.

Segern mot Frankrike gör att Tre Kronor redan är klara för kvartsfinal men det är högst oklart vilken motståndare man får, det kommer avgöras först när den sista gruppspelsmatchen mot USA är spelad.