Röster har höjts för att frånta Belarus värdskapet i Ishockey-VM 2021. Men nu talar allt mer och mer för att IIHF håller fast vid sin ursprungliga plan. 
–Vårt mål är att hålla VM-turneringen i Belarus, säger René Fasel, enligt nyhetsbyrån TASS.

I förra veckan kunde vi berätta att det Internationella ishockeyförbundets president René Fasel skulle ha rest till Belarus för möte med Belarus president Aleksandr Lukasjenko angående den den politiska situtationen i landet inför det planerade världsmästerskapet i ishockey som ska gå av stapeln i slutet av maj.

Senare rapporterades det om att René Fasel stannat kvar hemma i Schweiz på grund av att han insjuknat i covid-19.

Men för nyhetsbyrån TASS bekräftar Fasél att planen fortsatt är att hålla Hockey-VM i Belarus.

– Vi tittar noga på situationen. Vårt mål är att hålla VM-turneringen i Belarus, säger René Fasel, enligt nyhetsbyrån TASS.

– Säkerhet och hälsa hos deltagarna i turneringen och åskådarna är vår prioritet och vi har en ganska transparent diskussion med de lokala myndigheterna.

Fasél berättar vidare att IIHF tillsatt en utredning för att utreda och väga för- och nackdelar med att stå fast vid att Belarus ska få vara värd för mästerskapet.

– Tiden kommer att hjälpa oss att fatta det slutgiltiga beslutet, om vi ska skjuta upp turneringen eller inte, men vårt mål är att åka till Belarus. Jag hoppas att situationen med tiden kommer att lugna sig och de belarusiska myndigheterna kommer att hitta en väg ut ur den nuvarande situationen.

René Fasel berättar vidare att planen fortsatt är att åka och träffa Belarus president Aleksandr Lukasjenko så fort han är friskförklarad från covid-19.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Journalist Mattias är en journalist med inriktning på ishockey som har flera års erfarenhet av bevakning och journalistik inom sporten. På uppdrag från Hockeynews.se som är en av Sveriges största webbtidningar inom ishockey så har han skrivit många läsvärda artiklar och reportage. Mattias har bevakade dessutom den senaste upplagan av Ishockey-VM på plats där han intervjuade spelare och supportrar. Kontakt: [email protected]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här