Tjeckien stod för en imponerande insats i måndagskvällens kvartsfinal.

Efter ett minst sagt lyckat gruppspel där segern mot Kanada blev kronan på verket tog sig Tjeckien vidare till kvartsfinal och där stod Schweiz för motståndet. Det syntes dock tidigt att det inte skulle bli något vidare motstånd, det här var nämligen en match som tjeckerna kontrollerade utan några större problem.

En riktig målfest

Tidigare i turneringen har Tjeckien visat prov på ett offensivt och underhållande spel som även varit vägvinnande och det var precis vad man presterade även i kvartsfinalen. Schweiz inledde dock matchen på ett piggt sätt och kunde ta ledningen redan efter 22 sekunder spel genom Louis Robin, men mycket roligare än så blev det inte för landet från alperna.

Ett par minuter efter ledningsmålet kunde Tjeckien kvittera genom Jiri Kulich och det här skulle bli en match helt i hans smak, forwarden gjorde lite som han ville och kunde ett par timmar senare lämna isen med två mål och lika många assist. Ett fint bevis på att formen är där den ska. I första perioden hade Schweiz fortsatt hopp om att kunna skapa en skräll men efter den tjeckiska kvitteringen skulle man tvingas se ytterligare två puckar leta sig in bakom Kevin Pasche i målet.

I början av andra perioden utökade David Jiricek ledningen till 4-1 vilket fick Schweiz att byta målvakt men det gjorde ingen större nytta. Bara några minuter efter att Alessio Beglieri glidit in på isen blev han överlistad av Kulich och under andra halvan av perioden kunde tjeckerna göra ytterligare två mål. Semifinalplatsen var därmed säkrad.

I avslutningen av matchen kunde Tjeckien spela utan någon större press på sig, Schweiz var ett slaget lag men man fortsatte att producera chanser. Först gjorde Marcel Marcel sitt andra mål för kvällen och fyra minuter in i perioden kunde Gabriel Szturc spika slutresultatet till 9-1.

– Vi har ett bra tänkesätt i laget. Vi är alla som en spelare. Vi är ett bättre lag nu än i somras. Just nu är vi ödmjuka och positiva, vi är inte förvånade över hur mycket vi gör. Vi vet att vi har många bra spelare, löd Jiri Kulichs analys till IIHF.com efter slutsignalen.

Utvisningsminuter: 2-0
Publik: 8746 (Scotiabank Centre, Halifax)

Segern innebär att Tjeckien fortsatt är obesegrade i Junior-VM och även att de är kvalificerade för semifinal. Vilket lag som väntar där är inte helt klart när den här texten skrivs, men vinner Kanada sin kvartsfinal mot Slovakien så får tjeckerna möta Sverige.