Idag har Tomas Montén tagit ut sin preliminära trupp till sensommarens JVM i Kanada. 

Säsongen 21/22 kommer gå till historien som något av en “never ending story”, precis som vanligt tävlar fortfarande två lag om segern i Stanley Cup-slutspelet men en bit in i juni avgjordes damernas U18-VM och så sent som i augusti knyts säsongen ihop när JVM ska spelas i Kanada. Anledningen till detta är att vinterns turnering tvingades brytas efter att coronasmittan smugit sig in hos några av lagen.

Juniorkronornas VM-trupp klar – stjärnduon saknas

Under förmiddagen presenterade förbundskaptenen Tomas Montén vilka spelare som tar plats i den preliminära VM-truppen och på många sätt är det samma lag som var med i den tidigare upplagan. Detta är möjligt efter att internationella ishockeyförbundet tillåtit spelare som är “överåriga” att vara med, man ser helt enkelt mellan fingrarna eftersom turneringen egentligen skulle spelats klart i början av året.

Många spelare är därför bekanta ansikten men det saknas två spelare som man förmodligen gärna haft med sig till Edmonton, vare sig Alexander Holtz eller Lucas Raymond finns med i truppen. Något som beror på att båda spelarna sitter på kontrakt med NHL-klubbar som gärna vill ha med dem under sin egna uppladdning inför den kommande säsongen. Det är dock värt att notera att dagens trupp endast innehöll 23 spelare, men att man får ta med sig ytterligare två till mästerskapet. Dörren öppnades därmed på glänt för kommande förstärkningar.

– Det känns väldigt bra att årskullen 2002, efter att ha fått både U18 och U20-VM inställda tidigare, nu får möjlighet att spela ett VM. För dem och för oss ledare blir det lite av sista natten med gänget. Därför känns det fantastiskt kul att åka till Edmonton och få en möjlighet att avsluta på bästa sätt, säger förbundskaptenen Tomas Montén i ett uttalande på svenska ishockeyförbundets hemsida.

Succéspelaren får chansen

Trots att både Holtz och Raymond saknas i truppen finns det gott om duktiga och inte minst lovande spelare som kan vara värda att följa under mästerskapet. Ett lysande exempel på det är Jonathan Lekkerimäki, som inte hann spela något i JVM men som sedan gjorde stor succé när han hjälpte småkronorna till guld i U18-VM efter att bland annat ha gjort fem mål. 17-åringen stod för totalt femton poäng vilket bidrog till att han tog hem poängligan och dessutom tog plats i turneringens Allstar-team. Något som öppnar för att talangen ska kunna få en framträdande roll även i JVM.

HELA JUNIORKRONORNAS TRUPP TILL JVM

Målvakter 
1. Jesper Wallstedt (Luleå)
30. Calle Clang (Rögle)
35. Carl Lindbom (Djurgården)
Backar
3. Helge Grans (Los Angeles)
4. Emil Andrae (HV71)
5. Mattias Hävelid (Linköping)
6. Måns Forsfjäll (Skellefteå)
7. Simon Edvinsson (Detroit)
8. Leo Lööf (Ilves)
22. William Wallinder (Rögle)
26. Joel Nyström (Färjestad)
Forwards
9. Daniel Ljungman (Linköping)
11. Fabian Lysell (Vancouver Giants)
15. Åke Stakkestad (BIK Karlskoga)
17. William Eklund (Djurgården)
18. Linus Sjödin (Rögle)
19. Victor Stjernborg (Växjö)
20. Albert Sjöberg (Södertälje)
23. Isak Rosén (Leksand)
24. Jonathan Lekkerimäki (Djurgården)
27. Theodor Niederbach (Frölunda)
28. Oskar Magnusson (AIK)
29. Daniel Torgersson (Winnipeg Jets)

JVM äger rum 9-20 augusti och spelas i Edmonton, Kanada. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här