Det var vinna eller försvinna som gällde för Tre Kronor i kvällens match mot Slovakien.

Hoppet om kvartsfinal lever för Tre Kronor

Ett minst sagt svängigt gruppspel har gjort att Sverige hade kniven mot strupen inför kvällens möte med Slovakien, laget som toppar Grupp A. Seger var allt som gällde men Tre Kronor fick en riktigt tung start, i slutet av första perioden tog Slovakien ledningen genom Peter Cehlarik som gjorde sitt fjärde mål i turneringen.

Trots underläget stod Sverige för en ganska bra inledning på matchen och i andra perioden skulle man även få utdelning på sina chanser när Max Friberg hittade fram till Marcus Sörensen som kunde kvittera. Målen uteblev i resterande del av andra perioden, istället fick de båda lagens målvakter briljera med flera fina räddningar.

Med 1-1 på resultattavlan gick lagen ut till kvällens tredje period och väl där kom avgörandet när Victor Olofsson lyckades prickskjuta in viktiga 2-1, med sitt andra mål hittills i VM. Slovakien gav dock inte upp utan skapade flera bra lägen, men i slutskedet kunde Isac Lundeström spika slutresultatet till 3-1 vilket gör att Sverige fortsatt har chansen att nå kvartsfinal.