Damkronorna står inför en tuff utmaning i dagens kvartsfinal. 

Det satt stundtals hårt inne men segern mot Danmark i gruppavslutningen resulterade i att Damkronorna tog sig vidare till slutspelet och drömmen om medaljer lever därmed vidare. Nu väntar dock en väldigt svår motståndare – förhandsfavoriten Kanada. Nordamerikanskorna har inlett OS på bästa sätt och imponerade stort under gruppspelet, inte minst i matchen mot USA som man vann med 4-2 efter att Brianne Jenner gjort två av lagets mål.

Damkronorna gick inte på knock på samma sätt som Kanada under gruppspelet men blev bättre för varje match som led, vändningen kom mot värdnationen Kina där det blev seger med 2-1 och mot Danmark fanns det flera saker som såg väldigt bra ut. Trots det är det ingen hemlighet att det kommer krävas en ännu bättre insats om Kanada ska kunna besegras.

– Det kommer bli en tuff match men vi har allt att vinna. Vi har satt en spelidé som vi tror på och vi ska göra vårat bästa för att slå dem, säger Josefin Bouveng till VMishockey ett par timmar innan nedsläpp.

Matchen i matchen

Offensiv och formstarka spelare i all ära men ska Damkronorna ha en rimlig chans mot Kanada gäller det att defensiven fungerar. Under gruppspelet var det något som stundtals såg väldigt bra, inte minst tack vare målvakten Emma Söderberg som fått sitt internationella genombrott. 21-åringen har varit en av turneringens främsta spelare hittills men ställs nu inför en minst lika bra målvakt i Ann Renee Desbiens som sett till statistiken är bäst av alla.

Både Kanada och Sverige har imponerat i boxplay och Kanada har även varit väldigt bra i sitt powerplay, vilket kan göra Söderbergs insats i dagens match extra viktig.

STATISTIK INFÖR MATCHEN 
Gjorda mål
Sverige – 7
Kanada – 33
Insläppta mål
Sverige – 8
Kanada – 5
Främsta målvakten
Sverige – Emma Söderberg, 95.14%
Kanada – Ann Renee Desbiens, 95.88%
Främsta poänggöraren
Sverige – Maja Nylén Persson och Felizia Wikner Zienkiewicz, 2 poäng (1+1)
Kanada – Natalie Spooner, 11 poäng
Powerplay
Sverige – 16.67%
Kanada – 46.15%
Boxplay 
Sverige – 100%
Kanada – 91.30%

Matchen startar 14:10 och sänds på Kanal5 – vilket lag tror du tar sig vidare till semifinal? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här