Tre Kronor fortsätter att vinna i hockey-VM. Under torsdagen besegrades Kazakstan med 3-1, och Sverige behåller sitt grepp om förstaplatsen i gruppen.

Sverige tog sin fjärde raka seger i hockey-VM genom att vinna mot Kazakstan med 3-1. Tre Kronor kontrollerade spelet under stora delar av matchen och dominerade skottstatistiken, men hade trots det svårt att göra mål. Lagkapten Erik Karlsson var inte supernöjd med spelet, men poängterade att tre poäng ändå är det viktigaste.

– Lite frustrerande, tror jag. Vi spelar inte jättedåligt, men kanske en sån match som vi bara glömmer och går vidare. Vi kunde inte göra mål idag bara, sen tycker jag inte att vi spelar så dåligt som det kändes på bänken, sa Karlsson till Viaplay efter matchen.

Samuel Ersson fick chansen igen i det svenska målet och stod för en stabil insats, trots liten arbetsbörda. Victor Olofsson saknades i Tre Kronors trupp, och in gick istället Marcus Sörensen på hans plats.

Marcus Johansson målskytt igen

Den första perioden inleddes med lite svängigt spel, men sedan kunde Tre Kronor flytta upp spelet till anfallszon och tog över allt mer och mer. Vid mitten av perioden kom också det första svenska målet. Det var andra kedjan som levererade igen, och målet gjordes av Marcus Johansson. Sverige förde spelet resten av perioden och fick även ett powerplay i slutet, men kunde inte utnyttja det.

– En snygg felträff som gick in, så det är bara att tacka och ta emot, sa Marcus Johansson i Viaplay-sändningen efter första perioden.

I den andra perioden inledde Tre Kronor med stort övertag i spelet. Men Sverige hade svårigheter med att få in pucken i mål och gick ner sig lite i tempo, och släppte på så sätt in Kazakstan i matchen lite mer. Kazakstan fick en riktigt farlig chans i boxplay efter att Ersson slarvat med pucken bakom mål, men han lyckades revanschera sig genom en fin räddning på den möjligheten. Tre Kronor kunde tillslut öka på sin ledning genom ett mål i boxplay av Linus Johansson, som därigenom gjorde sitt första VM-mål.

Tre Kronor kom ut bättre i den tredje och Fabian Zetterlund gjorde även ett mål tidigt i perioden. Lite senare lyckades Kazakstan göra sitt första mål i matchen genom ett stenhårt slagskott av Adil Beketayev. Efter det spelades matchen mest av, med några få chanser för Tre Kronor som inte lyckades sätta fler puckar i nät. Under matchens slutminut fick Maxim Mukhametov i Kazakstan matchstraff efter några rejäla slashingar på Sörensen.