Imorgon är det dags för ett nytt mästerskap att inledas. 

Knappt har man hunnit hämta andan efter det händelserika Junior-VM:et i Kanada innan det är dags att blicka fram mot nästa hockeyfest. Imorgon är det nämligen premiär för U18-VM på damsidan och för svensk del blir det extra intressant eftersom mästerskapet äger rum i Östersund. Senast det begav sig tog sig Sverige hela vägen till semifinal där det dock blev förlust, sedan föll man även i bronsmatchen mot Finland men nu är siktet inställt på revansch.

– Sedan första träffen i augusti har vi jobbat med gruppen och spelet för att komma så väl förberedda som möjligt inför hemma-VM. Så det känns riktigt inspirerande att få spela hemma. Detta är en grupp som har alla pusselbitar för ett lyckat mästerskap. Finns mycket skicklighet och hårt jobb i denna grupp. Och vi har några spelare som spelade ett U18-VM så sent som i juni och vet vad det innebär. Självklart satsar vi på att vara med och tävla om medaljerna. Någon annan målsättning finns inte, säger förbundskaptenen Anders Karlsson i ett uttalande till svenska ishockeyförbundets hemsida.

Här är Sveriges trupp till U18-VM 

Målvakter 

1. Ida Henriksson
30. Felicia Frank
35. Lovisa Lundström

Backar

3. Mira Jungåker
4. Olivia Sohrner
6. Thea Liodden
7. Maja Ålenius
8. Jenna Raunio
10. Linnea Natt och Dag
15. Astrid Lindeberg
26. Emma Goding

Forwards

9. Mira Markström
11. Ella Hellman
12. Stina Andersson
13. Mira Hallin
14. Tilde Utbult
16. Emilia Bergeby Hallbeck
18. Hilda Svensson
21. Emma Rehn
22. Sara Lindqvist
23. Isabelle Leijonhielm
24. Ebba Hedqvist
28. Moa Gustafsson
29. Stella Lindell

TRE SPELARE ATT HÅLLA ÖGONEN PÅ

  1. Mira Jungåker (back)
    En talangfull men redan erfaren back som stod för tre poäng vid U18-VM förra säsongen. Samma säsong gjorde hon även VM-debut med Damkronorna och 17-åringen är utan tvekan en av Sveriges viktigaste spelare i mästerskapet. Har potential att bli en spelare av högsta klass.
  2. Mira Markström (forward)
    Är precis som sin namne en väldigt lovande spelare som hunnit med en hel del sedan debuten i SDHL säsongen 19/20. Stod för fem poäng vid U18-VM förra säsongen och har inlett säsongen bra i HV71. Är fysiskt stark och svår att ta pucken ifrån.
  3. Jenna Raunio (back)
    Raunio var en av de positiva överraskningarna i U18-VM förra säsongen men den här gången är förväntningarna högre. 17-åringen har spelat till sig en ordinarie plats i HV71 och är en spelare som har potential att nå väldigt långt. Snittar en halv poäng per match i SDHL och är produktiv även i U18-landslaget.

Sveriges matcher i gruppspelet

8 januari
USA – Sverige (16:00)
9 januari
Sverige – Kanada (20:00)
11 januari
Finland – Sverige (16:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här