Arbetet inför de olympiska spelen ser ut att bli minst sagt intensivt. 

Det återstår fortfarande flera månader innan det är dags för Tre Kronor att sätta sig på planet till Peking, där kampen om olympiska medaljer ska utspelas. Trots det är arbetet redan igång, för några dagar sedan presenterades de tre första spelarna som får åka med till Kina och nu har förbundsledningen gått ut med att det kan komma bli extra mycket jobb inför mästerskapet.

– Vi kommer ha ett lag med europaspelare fram till VM och sen har vi en OS-turnering med NHL-spelare som det ser ut just nu. Innan OS har vi två turneringar och vi får försöka använda dem så bra det går då det kan bli så att NHL drar sig ur, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv till SVT.

Corona i fokus

Osäkerheten kring coronapandemin gör att det fortfarande är lite oklart hur NHL ställer sig i frågan, tidigare har de gett sitt medgivande till att spelare från ligan ska få vara med i mästerskapet men det kan ändras och därför måste Sverige (och de andra landslagen) se över sina alternativ. Blir situationen förvärrad i Nordamerika så kan NHL:s spelschema bli flyttat och då har ligan helt enkelt rätten att förbjuda spelarna att åka iväg med sina respektive landslag.

För svensk del innebär det att man kan komma att ställa upp med ett liknande lag som senast det begav sig, då kom majoriteten av spelarna från antingen KHL eller SHL. Skulle det bli så även den här gången så är det ett tungt slag för det internationella ishockeyförbundet som jobbat hårt för att världens bästa spelare ska vara på plats i Peking.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här