Tampa Bay Lightnings var bäst när det gällde som mest. 

Historisk dubbel av Tampa Bay 

Det femte finalmötet mellan Tampa Bay och Montréal Canadiens skulle visa sig bli det avgörande – men långt ifrån det mest underhållande. För bara några dagar sedan bjöds det på en målfest men den här gången fick publiken i Amalie Arena bara se ett enda mål. Avgörandet kom en bit in i andra perioden när Ross Colton satte 1-0 och efter det kunde Tampa bevaka ledningen på ett relativt bra sätt. Mycket med hjälp av Victor Hedman som varit en av slutspelets främsta spelare och som nu får vara med och lyfta Stanley Cup-pokalen för andra året i rad.

– Helt jävla fantastiskt. ”Back-to-back”-segrar. Jag har knappt ord. Den första segern är också speciell, men det känns förstås helt otroligt att få uppleva detta ihop med sina närmaste den här gången, sa Hedman till Aftonbladet efter slutsignalen.

Trots att den svenska backen storspelat under en stor del av säsongen blev det en annan spelare från Tampa som tog hem priset som slutspelets mest värdefulla spelare, nämligen målvakten Andrei Vasilevsky. 26-åringen har varit en av världens bästa målvakter de fyra senaste åren och även om han inte fick ta emot Vezina Trophy (priset till ligans bästa målvakt) den här säsongen så är det många som sätter ryssen högst i den kategorin. Speciellt om man även tar med slutspelet i beräkningen.

För Montréals del får jakten på en efterlängtad Stanley Cup-titel gå vidare men den här säsongen var åtminstone ett stort steg i rätt riktning och med lite tur på vägen kan laget säkert vara med när det hettar till även nästa säsong. Nu väntar en intensiv sommar där klubben ska ta ställning till om rutinerade spelare som Eric Staal och Corey Perry ska få nya kontrakt. Att supertalangen Cole Caufield kommer vara en del av laget även nästa säsong är det däremot ingen tvekan om, 20-åringen har allt som krävs för att bjuda på show redan nästa vinter.

Resultat och statistik

Resultat: 1-0 (0-0,1-0,0-0)
Skott: 30-22
Räddningar: 22-29
Utvisningsminuter: 8-8

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här