Sveriges match mot Tyskland blev en ensidig historia. Tre Kronor tog tag i spelet direkt från första nedsläpp och fixade sin tredje raka seger i turneringen.

Det var ett inspirerat Tre Kronor som kom till spel mot Tyskland. Matchen slutade med en 6-1 seger för Tre Kronor, och tyskarna var aldrig ens nära. Samuel Ersson fick chansen i det svenska målet och även om han inte hade speciellt mycket att göra, stod han för en stabil insats. Dessutom fick Felix Unger Sörum göra VM-debut i kvällens match.

Sverige spelade med ett helt annat driv än i matchen mot Polen, och vann skottstatistiken med förkrossande 46-16. Tre Kronor har nu tre raka segrar i VM, och förbundskapten Sam Hallam var nöjd med lagets match.

– Jag tycker vi gör våran klart bästa insats i turneringen, sa Hallam till Viaplay-studion efter matchen.

Tre Kronor dominerade från start

Tre Kronor kom ut starkt i den första perioden, med en annan fart i spelet än mot Polen senast. Sverige tog också ledningen i matchen genom lagkapten Erik Karlsson. Därefter ökade Marcus Pettersson på ledningen, med sitt första VM-mål i karriären.

– Jag blunda och sköt, och det var en bra passning av Tim (Heed), sa Pettersson i Viaplay-sändningen efter första perioden.

I slutet av perioden kunde Victor Olofsson utnyttja spel i powerplay och smälla in Sveriges tredje mål i matchen.

Den andra perioden fortsatte i samma spår som den första, med ett Sverige som kontrollerade spelet fullständigt. Carl Grundström gjorde fjärde målet i matchen för Tre Kronor och sedan ökade André Burakovsky på ledningen ytterligare.

Tredje perioden inleddes i ett något lugnare tempo, men fortfarande med Sverige i full kontroll. En bit in i perioden lyckades Tyskland tillslut spräcka den svenska nollan, genom Leo Pföderl. Strax därefter svarade Tre Kronor med ett mål av Isac Lundeström, efter en riktigt fin passning av Erik Karlsson. Det blev också matchens sista mål. Genom kvällens vinst har Sverige nu tagit ett rejält grepp om förstaplatsen i gruppen.