Det blev en jämn kamp i Småkronornas tredje gruppspelsmatch i U18-VM. 

Efter en match mot Kazakstan där Småkronorna hade det mesta av spelet väntade en betydligt större utmaning i form av Tjeckien som tidigare under gruppspelet vunnit en av sina två matcher. Det var även tjeckiens som fick in matchens första puck efter knappt tretton minuters spel men målet dömdes bort efter en videogranskning, istället blev den första perioden mållös och rent spelmässigt var det inga större skillnader mellan lagen.

I andra perioden skulle tillslut Tjeckien få utdelning på sina chanser då Petr Sikora kunde sätta ledningspucken i powerplay och man skulle även göra matchens andra mål då Adam Jecho klev fram. Den unge forwarden som spelade fram till ett av målen i segern mot Schweiz för några dagar sedan satte Tjeckien i en fin sits men Småkronorna skulle få in en reducering genom Victor Eklund innan den andra perioden var över.

Ett rafflande avgörande – förlust för Småkronorna

Rent spelmässigt var det en ganska jämn match där Sverige hade en del problem att hålla sig ifrån utvisningsbåset, bland annat drog Felix Öhrqvist på sin en tiominutersutvisning och halvvägs in i tredje perioden orsakade man även en straff. Den lyckades dock Adam Benak inte ta tillvara på vilket gjorde att det svenska hoppet om en vändning levde vidare.

Med ungefär sex minuter kvar av den tredje perioden bjöds Småkronorna in i matchen tack vare en tjeckisk utvisning och i det efterföljande powerplayspelet kunde Lukas Eriksson få in kvitteringen med ett välriktat skott. Under slutskedet av perioden skapade båda lagen ett par vassa chanser men et krävdes tillslut både förlängning och straffar, väl där var Tjeckien det starkare av lagen och vinner därmed matchen.

MATCHFAKTA
Sverige – Tjeckien: 2-3 (0-0,1-2,1-0,0-0,0-1)
0-1 Petr Sikora (Curran)
0-2 Adam Jecho (Titibach)
1-2 Victor Eklund (Lindberg, Eriksson)
2-2 Lukas Eriksson (Zetterberg, Sahlin Wallenius)
2-3 Adam Benak (GWS)
Skott: 28-31 (9-7,13-9,5-12,1-3)
Utvisningsminuter: 20-8

Småkronornas fjärde gruppspelsmatch spelas på tisdag då Schweiz står för motståndet. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här