Damkronorna har en match kvar att spela i VM innan det är dags att packa hockeytrunken och bege sig hemåt igen. 

Efter förlusten i kvartsfinalen mot Kanada försvann chansen till medalj men Damkronorna har fortfarande en match kvar att spela. Idag ställs man mot Japan i en placeringsmatch vilket ger de svenska spelarna möjligheten att ändå avsluta mästerskapet med en seger.

Motståndarkollen

Precis som Sverige föll Japan i sin kvartsfinal men man var väldigt nära att ta sig vidare, det krävdes tillslut straffar för att Schweiz skulle lyckas vinna matchen vilket gör att Japan trots allt kan vara nöjda med sin insats i VM. Inför turneringen var laget lågt rankade men man stod upp bra mot Schweiz redan i gruppspelet och i kvartsfinalen såg det länge bra ut.

En stor anledning till att Japan stundtals gjort bra ifrån sig är att Akane Shiga hittat formen, den talangfulla 21-åringen har varit delaktig i det mesta offensiva som Japan skapat och är utan tvekan en spelare med framtiden för sig. Ska det bli seger i dagens match gäller det att Shiga lyckats bibehålla sin fina form.

Statistik inför matchen

Gjorda mål
Sverige – 12
Japan – 5

Insläppta mål
Sverige – 13
Japan – 23

Powerplay
Sverige – 25.00%
Japan – 0.00%

Boxplay 
Sverige – 84.62%
Japan – 78.26%

Poängkungen 
Sverige – Hanna Olsson & Mira Jungåker, 5 poäng
Japan – Akane Shiga, 4 poäng (3+1)

Matchen startar 16:00 och kan ses på SVT. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.