Tre Kronor drabbas av en tung smäll inför fredagens VM-premiär. 

Med endast fyra dagar kvar till VM-premiären mot Österrike kommer dystra besked från Tre Kronor. Efter helgens matcher i Beijer Hockey Games har det konstaterats coronasmitta i truppen och Jonatan Berggren tvingas därför lämna laget tills dess att han är frisk. Något som skapar problem för landslaget.

– Att missa fem dagars träning i det här läget är långt ifrån optimalt, och på grund av det och osäkerheten kring kommande tester har vi valt att gå vidare med andra spelare till VM-truppen, säger förbundskapten Johan Garpenlöv till Tre Kronors twitterkonto.

Oro för ökad smitta

Den lovande forwarden som gjort succé i Detroits farmarlag har fortfarande chansen att bli frisk och vara med i VM men först väntar fem dagars karantän följt av två negativa tester. Berggrens insjuknande har dock väckt oron om en ökad smitta i den svenska truppen, tidigare under säsongen har man inte haft några problem men lagom till ishockey-VM drabbas man av ett tungt bakslag. Det är ännu okänt om fler spelare smittats.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.