Idag har Sam Hallam tagit ut sin första trupp som förbundskapten. 

Redan förra vintern presenterades Sam Hallam som ny förbundskapten i Tre Kronor men hans väntan har varit lång efter att få ta ut sin första landslagstrupp. Under tisdagen fick dock 43-åringen äntligen chansen att presentera truppen som ska representera Sverige under Karjala Tournament som äger rum 10-13 november och det var en förväntansfull debutant som stod inför den samlade pressen.

– Vi har eftersträvat balans mellan olika spelartyper, men ändå med en viktning mot spelare som bär sig internationellt. Det känns väldigt bra på pappret, och jag har lite pirr i magen nu när vi ska få det att funka i praktiken, säger Hallam på presskonferensen.

Tre Kronors trupp till Karjala Tournament

Målvakter

35. Joel Lassinantti (Luleå)
63. Marcus Högberg (Linköping)

Backar

2. Christian Folin (Frölunda)
5. Oscar Engsund (Luleå)
23. Jesper Sellgren (Luleå)
32. Lukas Bengtsson (Växjö)
38. Olle Alsing (Leksand)
54. Anton Lindholm (Leksand)
64. Jonathan Pudas (Skellefteå)
94. Joel Persson (Växjö)

Forwards

12. Max Friberg (Frölunda)
14. Oskar Lang (Leksand)
17. Pär Lindholm (Skellefteå)
20. André Petersson (HV71)
22. Jonathan Johnson (Skellefteå)
28. Anton Bengtsson (Rögle)
36. Emil Larsson (Örebro)
45. Oscar Möller (Skellefteå)
58. Anton Lander (Timrå)
59. Linus Johansson (Färjestad)
71. Isac Brännström (Luleå)
76. Jonathan Dahlén (Timrå)
89. Patrik Karlkvist (Oskarshamn)
96. Rickard Hugg (Skellefteå)

En blandning av rutin och talang

I Hallams första landslagstrupp finns en hel del bekanta ansikten, inte minst för honom själv. Noterbart är att två av spelarna, Joel Persson och Lukas Bengtsson, kommer från Växjö – klubben Hallam tränade innan han tog över Tre Kronor. Bland de mer erfarna spelarna finns även forwarden Oscar Möller och Anton Lander, som är tillbaka på svensk is efter att ha spenderat mer än tio år utomlands – senast i Schweiz.

I truppen finns även flera spelare som är relativt nya i landslagssammanhang, inte minst forwarden Rickard Hugg som aldrig tidigare spelat i Tre Kronor. 23-åringen stod för en riktigt stark säsong i vintras och har inlett hösten med att göra sex mål och totalt fjorton poäng uppe i Skellefteå.

Huggs starka inledning på säsongen räcker till en delad sjätteplats i SHL:s poängliga, första av alla är backen Jonathan Pudas och han finns också med i Hallams första landslagstrupp. Övriga namn att lyfta fram lite extra är den rutinerade forwarden Max Friberg och Patrik Karlkvist, som gjort tio mål hittills den här säsongen. Även Jonathan Dahlén, som spelade i NHL förra säsongen, finns med i truppen som ska försöka ge Tre Kronor en bra start på säsongen i Karjala.

Tre Kronors spelschema i Karjala Tournament

10:e november 
Tjeckien – Sverige (19:30)
12:e november
Sverige – Schweiz (11:30)
13:e november
Finland – Sverige (15:30)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.