Tabeller Ishockey VM 2024

Letar du efter tabeller för Hockey-VM 2024 så har du hittat rätt. Här finner du tabeller för både Grupp A och B under Ishockey VM i Tjeckien. Informationen från tabellerna hämtas direkt från IIHF och uppdateras automatiskt. Det är 16 landslagstrupper som gör upp i VM och vi uppdaterar alla Tabeller för Hockey-VM i realtid.

Tabeller Hockey VM 2024

Spelbolag med odds på Hockey-VM

 1. ComeOn

  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Regler och villkor gäller.
  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Licensierat i SE
  Minsta insättning 10
 1. Betinia

  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Besök Betinia Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly
 1. Quick

  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Regler och villkor gäller.
  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Licensierat i SE

Livetabell Hockey-VM 2024

På VMishockey.se kan du dagligen ta del av alla tabeller för Hockey-VM 2024 i Tjeckien, helt utan kostnad. Vi kommer att visa tabeller från både Grupp A och Grupp B, där du kan följa lagens framfart i turneringen varje dag. Hos oss kan du se hur många matcher lagen spelat, lagens målskillnad och hur formkurvan ser ut inför nästa match.

VMishockey.se får du alla tabeller från Hockey-VM uppdaterade live för VM varje dag. Vi uppdaterar tabellerna i realtid och således kan du hålla dig dig uppdaterad kring ställningen i de två grupperna när, hur och var du vill. Exempelvis kan du mitt under pågående match ser hur tabellen ändrar sig och vilka lag som placerar sig på de olika tabellplaceringarna. Det kan vara extra viktigt under gruppspelets slutskede, så att du kan se exakt vilka som tar sig vidare i just den sekunden.

För att du inte ska bli förvirrad kommer VMishockey.se att ha två olika tabeller, en som uppdateras efter matcherna och en som uppdateras live under matchens gång. Allt för att det ska bli så lätt som möjligt för dig att följa mästerskapets utgång.

Hockey-VM 2024 tabell – Grupp A:

 1. Danmark
 2. Finland
 3. Kanada
 4. Tjeckien
 5. Schweiz
 6. Norge
 7. Storbritannien
 8. Norge

Hockey-VM 2024 tabell – Grupp B:

 1. Sverige
 2. USA
 3. Polen
 4. Tyskland
 5. Kazakstan
 6. Lettland
 7. Frankrike
 8. Slovakien

Sveriges tabell Hockey-VM

Sveriges tabell i Hockey VM 2024 följer du bäst och enklast hos oss på VMIshockey.se. Här kan du se hur många matcher Tre Kronor spelat i Ishockey-VM, hur många mål man gjort och släppt in, samt hur många poäng laget har tagit. Alla våra tabeller från Hockey-VM uppdateras i realtid.

På VMIshockey.se följer vi givetvis Sverige framfart i tabellen extra noga. För dig som vill hålla full koll på Tre Kronors tabellplacering kan du spara ner den här sidan i ett bokmärke på din mobil eller dator, så att du inte missar hur Sverige ligger till i HockeyVM Grupp B.

Så läser du HockeyVM tabeller 

Alla våra tabeller och resultat från Hockey-VM uppdateras i realtid. De fyra första lagen i vardera grupp tar sig vidare till slutspel och kvartsfinalerna. Skulle samma lag hamna på samma poäng i gruppspelet avgörs tabellplaceringarna utifrån följande kriterier:

 1. Inbördesmöten
 2. Inbördesmålskillnad
 3. Flest gjorda mål inbördes

Placeringarna i gruppen avgör inte bara vilka som tar sig vidare till slutspel och kvartsfinaler, utan även vilka lag som kommer att få delta i det nästkommande mästerskapet, det vill säga IshockeyVM. De två lagen som kommer sist i respektive grupp tvingas lämna IshockeyVM:s toppdivision, vilket gör att de tvingas kvala sig in på nytt nästkommande år. Genom att ta del av våra tabeller för Hockey-VM 2024 så håller du dig ständigt uppdaterad.

Nationerna lottas in i två grupper

HockeyVM är trots omständigheterna runtom i världen precis som vanligt uppdelat i två olika VM-grupper, där båda grupperna spelar i städerna Ostrava och Prag. Totalt deltar 16 lag, uppdelat på åtta lag i varje grupp. Lagen möter varandra en gång vardera och kan samla på sig maximalt 21 poäng under gruppspelet. 

Nedan följer en snabb genomgång kring respektive lag:

Frankrike
Frankrike anslöt hastigt och lustigt till årets upplaga av Ishockey-VM efter att IIHF valt att utesluta Ryssland. Fransmännen skulle egentligen spela B-VM men fick snabbt ställa om för att möta de allra bästa spelarna i världen. Det är få som tror att man har något att säga till om mot de större nationerna, men det finns trots allt kvalité i vissa spelare och landet har dessutom tre NHL-spelare att tillgå. De flesta spelarna hör dock hemma i den inhemska ligan, som på senare år blivit alltmer respekterad.

Sverige
Tre Kronor är precis som så många gånger förr en av förhandsfavoriterna till att ta hem hela HockeyVM 2023. Med tanke på uttåget i VM 2023 så lär laget vara enormt revanchsugna. Sverige får förhoppningsvis ett starkt lag kryddat med flera stjärnor från NHL.

Tjeckien
Tjeckien brukar ha svårt att locka över sina NHL-stjärnor och således består laget oftast av inhemska ligaspelare eller spelare från runtom i Europa. Trots avsaknaden av NHL-stjärnor brukar tjeckerna kunna komma ihop som en stark lagmaskin, som hotar de flesta lag. I det senaste mästerskapet slutade nationen tvåa i tabellen, men dessvärre åkte man ut i semifinalen mot Kanada efter att ha förlorat med 5–1. I bronsmatchen föll man sedan mot Ryssland. 

Schweiz
Schweiz brukar allt som oftast ses som en joker i HockeyVM och det är inte annorlunda i år. Laget brukar allt som oftast bestå av blandad spets från NHL i kombination med inhemska lagspelare. Laget gjorde ett rätt svagt HockeyVM 2019, och hamnade bara fyra i grupp B, i en på förhand rätt lätt grupp. 

Slovakien
Förr i tiden var Slovakien med och utmanade stornationerna, men landets utveckling har pekat neråt de senaste åren. Slovakien gjorde ett bedrövligt VM på hemmaplan och tog sig inte ens till slutspel 2019. Det hoppas man ändra på i år – men då måste nog minst ett par NHL-lirare ansluta. 

Danmark
Danmark har inte tagit sig till slutspel i HockeyVM sedan världsmästerskapet 2010. Den riktiga spetsen finns inte där och ofta faller man precis på målsnöret. Däremot är det en styrka att man hållit sig kvar i A-divisionen sedan 2003. Landets avsaknad på bra NHL-spelare gör dock att man har svårt att nå slutspel. 

Österrike
Österrike fick precis som Frankrike glida på räkmackan in i årets mästerskap då man ersatte Belarus som blev uteslutna av det internationella förbundet. Man har endast en NHL-spelare från Österrike och kan därför inte mönstra ett lika starkt lag som många av de andra länderna. De flesta av lagets spelare spelar i den inhemska ligan. Nej, detta blir svårt för Österrike.

Storbritannien
I Storbritannien är det fotbollen som ses som nummer ett, men de senaste åren har hockeyn tagit enorma kliv framåt i utvecklingen och det är också därför man lyckats avancera till A-divisionen igen. Men det är en lång väg kvar att vandra för att laget ens ska vara aktuellt för att utmana om slutspelsplatserna, HockeyVM 2023 lär inte vara något undantag.

Kanada
Kanada är hockeyns mecka och därför är man också år efter år med i kampen om medaljerna. Kanadensarna har en ruskigt bred pool med spelare att välja av och ställer således nästan alltid upp med ett bra lag. Sedan turneringens start har Kanada vunnit inte mindre än 20 gånger. Totalt har man plockat 62 medaljer, vilket är en oerhört imponerande siffra. 

Finland
Finland ses som Sveriges största ärkerival och finnarna går in i HockeyVM 2023 som regerande mästare, efter att ha skrällt stort och tagit hem guldet med enbart en NHL-spelare i truppen. Finnarna blir att se upp med även i år. 

USA
USA har haft det tufft i VM-sammanhang de senaste åren, mycket till stor del på grund av att man inte fått ihop gruppkemin. I HockeyVM 2019 tog man sig precis till slutspel, där man senare åkte ut i kvartsfinal. USA har precis som Kanada en bred landslagspool och kan välja spelare från i stort sett alla världens bästa ligor. 

Tyskland
Hockeyn har tagit stormsteg framåt i Tyskland de senaste åren och allt fler och fler spelare tar klivet till NHL. Det senaste exemplet är Leon Draisaitl, som vann hela NHL:s poängliga den gångna säsongen. I HockeyVM 2019 tog sig Tyskland planenligt vidare från gruppen, men man föll senare mot Tjeckien i kvartsfinalen. Den tyske stortalangen Tim Stüzle kan komma att göra sitt första VM.

Lettland
Lettland är svårberäknade och precis som Vitryssland vet man aldrig riktigt var man har dem inför mästerskapen. Laget består allt som oftast av inhemska spelare från KHL, samt ett fåtal spelare från NHL. Lettland bör kunna vara med och utmana om slutspelsplatserna, även om det på förhand ser tufft ut. 

Norge
Norge tar precis som Tyskland kliv framåt, men avsaknaden av nya stortalangen likt Mats Zuccarello har lyst med sin frånvaro. I VM 2019 hamnade man strax utanför slutspelsstrecket och en liknande placering är närma till hands även i årets mästerskap. 

Italien
Italien är lite av samma art som Storbritannien där hockeyn står i skuggan av andra sporter. De senaste åren har man haft svårt att hävda sig i gruppspelet, men trots det har man allt som oftast lyckats hänga kvar i A-divisionen. Landets enda mål bör vara att hålla sig kvar i A-divisionen även i det kommande mästerskapet. 

Kazakhstan
Kazakhstan har ramlat in och ur A-divsionen de senaste säsongerna. Inför HockeyVM är man tillbaka i finrummet, men det enda förväntade är att laget kommer att få kriga stenhårt för att hålla sig kvar. Kazakerna har varken spetsen eller bredden för att vara med och utmana om slutspelsplatserna.