VM är över för svensk del men äventyret fortsätter för fyra lag. 

Kvartsfinalen mot Kanada började väldigt bra för svensk del och efter två perioder stod det hela 3-0. Semifinalen var nära. Det där med att leda med tre mål mot noll visade sig dock vara precis så svårt som sitt talesätt och istället för glädje blev det besvikelse och tomhet när Kanada kunde vända och vinna med 3-4 i förlängningen. Plötsligt var VM över, innan det roliga börjat på allvar.

– Ger man lägen till NHL-spelare så smäller det. Det får inte gå till på det här sättet, framför allt från min sida. Man måste steppa upp när det gäller som mest och inte klappa igenom på det här sättet, sa Linus Ullmark till SVT efter slutsignalen.

De gör upp om medaljerna

För svensk del är det därmed dags att ta semester men fyra landslag tävlar fortsatt om tre åtråvärda medaljer. Förutom Kanada tog sig även Tjeckien, Finland och USA vidare till semifinal – något som var relativt väntat. En del trodde kanske att Schweiz skulle kunna ta sig till en medaljmatch men USA visade, precis som grannen Kanada, att man kan höja sig när det behövs som mest. Att vinna med 3-0 var ett fint formbesked som lovar gott inför morgondagens semifinal mot värdnationen Finland, som besegrade Slovakien med 4-2 efter att veteranen Marko Anttila gjort två av lagets mål.

I den andra semifinalen blir det ett intressant möte där Kanada får ta sig an ett Tjeckien som vann sin kvartsfinal mot Tyskland med 4-1. I den matchen imponerade den tjeckiska stjärntrion Pastrnak/Krejci/Cervenka genom att göra varsitt mål och samla ihop sammanlagt åtta poäng.

SÅ SPELAS SEMIFINALERNA 
Lördag 28 maj
Finland – USA (13:20)
Kanada – Tjeckien (17:20)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här