Det bjöds på mängder av mål och spänning när guldmedaljen i U18-VM skulle delas ut.

Efter en intensiv turnering var det under söndagskvällen dags för USA och Kanada att göra upp om guldet i U18-VM och det blev precis en lika underhållande och spännande match som många hoppats på. USA inledde matchen bra och när Cole Hutson gjorde 3-1 lite drygt halvvägs in i andra perioden kändes det som att det började dofta guld om de amerikanska spelarna, men mycket skulle hända under den andra halvan av finalen.

Imponerande vändning säkrade det kanadensiska guldet

Innan perioden var över skulle Kanada få in en viktig reducering genom Gavin McKenna och resterande del av finalen skulle till stor del tillhöra supertalangen som visade varför det finns en sån hype kring honom. Efter tio minuters spel i tredje perioden stod 16-åringen för kvitteringen i powerplay och inom loppet av några få minuter skulle Kanada göra ytterligare två mål i spelformen vilket plötsligt satte dem i en guldsits.

USA skapade spänning genom Brodie Ziemers reducering men med lite drygt en minut kvar att spela kunde McKenna fullborda sitt hattrick och säkra guldet med sitt 4-6 mål i tom bur vilket gör att Kanada är U18-världsmästare för första gången sedan 2021. Övriga spelare att lyfta fram från finalen är den kanadensiska duon Tij Iginla och Henry Mews, där Iginla stod för ett mål och två assist samtidigt som Mews noterades för tre assist.

USA – Kanada: 4-6 (1-0,2-2,1-4)
1-0 Christian Humphreys (Hensler)
1-1 Ryder Ritchie (Schaefer, Mews)
2-1 Cole Eiserman (Hutson)
3-1 Cole Hutson (Vansaghi, Skahan)
3-2 Gavin McKenna (Iginla, Mews)
3-3 Gavin McKenna (Iginla, Martone)
3-4 Cole Beaudoin (Luchanko, Ritchie)